We hebben in 2014 met onze VZW de hoofdprijs van "Solidarity Award ING " gewonnen, dit bracht voor onze VZW € 10 000 in de lade.

Bekijk hier het filmpje op YouTube  door ING gemaakt, de winnaar van 2014 en nu als campagne voor hun Award 2015.

De Award wonnen we voor onze blijvende hulp en steun aan Liberia tijdens de Ebola crisis. We zijn de enige Vlaamse 4de pijler organisatie met projecten in Liberia.

Onze school ligt op zo'n 800 meter van het grootste quarantaine kamp Elwa dat steeds getoond werd op TV. Liberia is het land met de meeste Ebola doden in West Afrika. Met 1 dokter voor 100000 mensen was dit land, dat ook nog aan het herstellen was van een 14 jarige burgeroorlog, helemaal niet opgewassen tegen zo'n dodelijk virus.

Tijdens de crisis hebben we ons vooral gefocust op preventie campagnes. Met andere woorden hebben we 400 emmers met kraantje, bleekwater en veel zeep gratis uitgedeeld aan de families en buren van onze schoolkinderen. Water en zeep doodt nl het virus. We hebben onze lokale mensen ondersteunt om zoveel mogelijk dorpen te informeren over hoe ze zichzelf konden beschermen tegen besmetting. Door dit met lokale mensen, vanuit de dorpen te organiseren waren de campagnes doeltreffend.

We zijn na de ontvangst van deze award verder gegaan met onze informatiecampagnes om de verspreiding van het Ebola virus tegen te gaan. Alle scholen waren gesloten toen we de prijs mochten ontvangen. Ook onze school in Rock Hill. De mensen van deze gemeenschap leven van het kappen van rotsen tot steenslag. Kinderen vanaf 5 jaar helpen mee in de steengroeve. Deze arme gezinnen die vaak moeten overleven van minder dan 1€ per dag hadden het vóór de Ebola epidemie al heel erg moeilijk. Voor hen zijn de gevolgen van deze crisis dan ook zwaar. Kinderen verloren één of beide ouders. Er zijn geen jobs buiten het steenkappen meer te vinden. Vele gezinnen verloren familieleden, maar er is geen tijd om te rouwen ...ze moeten verder om te overleven.    

Acres of Hope steunde voor de crisis 169 kinderen uit deze gemeenschap om naar school te gaan. Op 16 februari 2015 gingen de scholen terug open. Dank zij de 10000€ die we met de ING prijs kregen konden we oa 56 kinderen extra ondersteunen met hun schoolgeld, vele van deze kinderen komen uit Ebola getroffen gezinnen.

Dit uitzonderlijke schooljaar is beëindigd op 31 juli, toen ondersteunden we 225 kinderen. Momenteel zijn er geen nieuwe ebola gevallen in Liberia, maar we zullen allert moeten blijven zodat het nooit meer zo erg kan worden.

De school is op 14 september terug gestart. We zetten onze projecten verder, ook in het binnenland waar een team van vroedvrouwen de kleine dorpjes in de jungle bezoekt.

De Ebola crisis heeft voor ons ook terug  een nieuwe uitdaging teweeg gebracht. We blijven strijden tegen de gevolgen van deze crisis. Om onze projecten verder te zetten hebben we financiële middelen nodig.

Daarom danken we zeker de mensen die ons in het verleden gesteund hebben.

"Succes is niet de weg naar het geluk. Geluk is de weg naar succes.
Als je houdt van wat je doet, zal je succesvol zijn."

Wim Lambert en Kris Lambrecht
Acres of Hope Belgium VZW.


www.acresofhopebelgium.be


 

TorfsFonds

Het filmpje van het Torfsfonds

Graag delen via onze facebook.

Een kind sponsoren

Sponsor een kind  in de AoH Rock Hill Community school door € 5 / maand te storten op de rekening van Acres of Hope BE71 3900 4852 0869

Wordt sponsorouder van één van onze meest kansarme (wees)kinderen voor slechts € 1 per dag.
Meer informatie

Van zodra uw gift op jaarbasis hoger is dan € 40 ontvangt u automatisch een fiscaal attest.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief "VOORJAAR 2019" staat online.

U kan deze hier downloaden als pdf.

500 bevallingskits Help Mee!

Help mee om 500 bevallingskits samen te stellen.

Of brei een mutsje..

"iNFO EN WERKBESCHRIJVING"  kan je hier afdrukken..

 

Infobrochure 2019 - 2021

We hebben een nieuwe "INFO BROCHURE 2019 - 2021"  gemaakt.

Hier vindt u meer achtergrond informatie over onze projecten.

U kan de pdf hier downloaden

Filmpje

Kobe heeft een filmpje gemaakt met een korte voorstelling over Acres of Hope.

Hier is de link naar YouTube.